Trump vertelt trots hoe hij Canadese premier Trudeau maar wat wijsmaakte

Donald Trump vindt het kennelijk erg stoer dat hij in een gesprek met de Canadese premier Justin Trudeau feiten heeft verzonnen. Vol trots vertelde hij tijdens een speech op een fundraising-bijeenkomst woensdag in Missouri dat hij geen idee had hoe het werkelijk zat.

Tijdens een ontmoeting met de Canadese leider bleef de Amerikaanse president volhouden dat de VS een handelstekort had met zijn noorderbuur zonder te weten of dat ook daadwerkelijk zo was. “Trudeau kwam me opzoeken”, zo begon Trump. “Het is een goeie jongen, Justin. Hij zei me: Nee nee, we hebben geen handelstekort met jullie, dat klopt niet, Donald."

“Hij is zo trots. Maar ik zei: Fout, Justin, het is wel zo. Maar wist ik veel... ik had er geen idee van. Ik zei gewoon: Fout, het is wel zo. Als het zo zit, dan denk ik daar anders over, antwoordde ik, en ik geloof het niet. Ik stuurde een van mijn jongens naar buiten, hij een van de zijne, om het te gaan controleren, want ik kon het niet geloven. En wat bleek? Ik had gelijk, we hebben geen handelstekort, maar wel als je energie en hout meetelt. Dan verliezen we 17 miljard dollar per jaar. Ongelooflijk.”

Trump had het echter bij het verkeerde eind. Trudeau had gelijk, schrijft The Washington Post. De VS heeft helemaal geen handelstekort maar juist een overschot met Canada.

 

Bron(nen):   The Washington Post