260.000 euro wachtgeld voor wegens valse declaratie opgestapte burgemeester

De opgestapte burgemeester van Lingewaard, Harry de Vries, heeft recht op 3 jaar en 2 maanden wachtgeld. Dat komt uit op een bedrag van 258.500 euro, schrijft de Gelderlander. In het eerste jaar krijgt De Vries 80% van zijn burgemeesterssalaris, in de periode daarna 70 procent. Het wachtgeld vervalt als De Vries een andere baan zou vinden, tenzij het salaris lager is dan de genoemde percentages. In dat geval wordt het tijdens de resterende wachtgeldperiode aangevuld. De Vries legde deze week zijn functie neer nadat fouten en onzorgvuldigheden waren ontdekt in zijn declaraties. Hij heeft laten weten dat hij alle ten onrechte gedeclareerde kosten zal terugbetalen.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Niegol

  Goh… als “gewone” Nederlanders misdaden begaan (zoals in dit geval fraude / diefstal) worden ze voor het gerecht gesleept.
  Ik snap echt niet waarom dit soort tuig daaraan ontkomt.

  En wachtgeld?? Kom op, hij is met zn vingers in de kassa-la betrapt. Zo iemand krijgt toch zeker geen wachtgeld!?

  Waar is gewoon gezond verstand gebleven?

 2. secretariaat Meebeslissen

  Totaal krankzinnig.

 3. catchit64

  Gaat het nieuwe kabinet dit soort onzin ook aanpakken?
  …ach nee, ik zit te dagdromen. Eigen soort eerst geldt daar nog steeds.

 4. janneke123

  Ik heb een idee.
  Laat alle verenigingen, sportclubs, bijstands gerechtigden en iedereen die een briljant idee heeft en in de gemeente van deze meneer hem bestoken met brieven en mailtjes. Spreek hem op straat aan en ga desnoods bedelend in zijn straat zitten.

  Het is per slot van rekening gemeenschapsgeld dus heeft de gemeenschap er recht op anders bijkt de uitspraak “Misdaad loont” werkelijkheid te worden.

 5. Indenvreemde

  Logisch toch?.Criminaliteit loont in Nederland.Hoe vaak moet ik dat nou nog zeggen!!!!!!!!!!!

Reacties niet toegestaan