Opvallende punten uit het regeerakkoord

Preventieve ontslagtoets alleen via UWV, kantonrechtersroute wordt afgesloten. Werknemer kan wel naar de rechter en die kan vergoeding toekennen of ontslag terugdraaien. Maximale vergoeding dan 75K. Het kabinet wil dat Nederland in de toekomst alleen nog maar gemeenten met meer dan honderdduizend inwoners kent. Gewesten met minder inwoners moeten fuseren. Verder willen VVD en PvdA de provincies Noord-Holland, Utrecht en Flevoland samenvoegen. Regering Rutte eindigt in 2017 nog steeds met begrotingstekort van 1,5% bbp, niet nul 'Het aanbieden van gokspelen is geen kerntaak van de overheid, daarom wordt Holland Casino onder voorwaarden verkocht.' Wietpas wordt afgeschaft. Maatschappelijke stage wordt afgeschaft. Geen Olympische Spelen naar Nederland. AOW-leeftijd wordt iets versneld verhoogd: 2018: 66 jaar, 2021: 67 jaar. Daarna gekoppeld aan levensverwachting. Maximale WW-duur verkort naar 2 jaar. Het eerste jaar is de uitkering gerelateerd aan het salaris, het tweede jaar heeft iemand dan nog recht op een uitkering van 70 procent van het minimumloon, opbouw WW-rechten gekort tot 1/2 mnd per jaar na 10 jr. De OV-studentenkaart wordt per 2015 omgezet in een studentenkortingskaart voor het OV. De lasten voor de werkgevers gaan omhoog. Werkgevers moeten bijvoorbeeld meer sociale premies betalen. Ook worden bedrijfssubsidies geschrapt. Er komt een verhuurdersbelasting. In de langdurige zorg zullen mensen veel meer zelf moeten gaan betalen. Dat betekent dat bijvoorbeeld lichamelijke verzorging van (chronisch) zieken in principe niet meer uit de collectieve middelen worden betaald.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Geen Olympische Spelen naar Nederland. Wat zullen de sportbonden en het zakenleven furieus zijn. Maar wat is dit goed voor portemonnee van de burger. De bobo’s bedachten een megalomaan project: we halen de Spelen naar Nederland. Ons land is daarvoor veel te klein. Het is goed dat die onzinnige gedachten nu uit het water geblazen wordt.

 2. Paulraw

  ”In de langdurige zorg zullen mensen veel meer zelf moeten gaan betalen. Dat betekent dat bijvoorbeeld lichamelijke verzorging van (chronisch) zieken in principe niet meer uit de collectieve middelen worden betaald.”

  En daar zet de PvdA een handtekening onder??

 3. Dead Silence

  Eerlijk delen? Ja, ik heb een aantal keren modaal, maar werk me kapot en heb veel verantwoordelijkheid (100 man, 80-100 uur per week). Beloning: meer afpikken. Nou, dan kap ik ermee en ga op m’n welbekende bips liggen parasiteren.

 4. Paulraw

  Is dit links beleid??Van een zorgsite:
  ”Er blijft onder Rutte-2 een romp-AWBZ over. De coalitiepartijen brengen de AWBZ terug tot de intramurale zorg voor gehandicapten en ouderen met zorgzwaarte 5 en hoger. Dat betekent dat verzorgingshuizen voor mensen met zorgzwaartepakketten 1 tot en met 4 zullen verdwijnen. De onderdelen intramurale langdurige GGZ en extramurale verplegingszorg zullen in 2015 overgeheveld worden naar de Zorgverzekeringswet (Zvw).”
  Oftewel de ouderenzorg wordt overgeheveld naar de alg. ZKV,premies nog verder omhoog.

Reacties niet toegestaan