Ook in de Politieke Barometer is het nieuwe kabinet zijn meerderheid alweer kwijt

Bij De Hond duikelde VVD en PvdA al onder de 76 zetels. Dat gebeurt nu ook bij Ipsos/Politieke Barometer. Zowel VVD als PvdA scoren lager dan op 12 september en de rest wint allemaal een beetje, zelfs GroenLinks. Behalve uiteraard het CDA: dat wordt steeds kleiner.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Edward_II

  Treurig dat Nederland pas wakker wordt nadat het zijn stem heeft uitgebracht.

  • Templein

   Of bedoelt u dat de VVD pas wakker werd na het stemmen?

   Het is interessant om aan te horen hoe sommige VVD’ers zichzelf superieur achten ten opzichte van de lagere inkomens. Wiegel vindt dat de hogere inkomens de beste burgers zijn vanwege hun maatschappelijke inbreng. Zij zouden ‘het’ maken voor Nederland. De jonge VVD’ers vinden de anderen ‘jaloers, omdat de hogere inkomens tenminste iets van hun leven durven maken’.

   En dan heb je Brinkman, grootlobbyist en Eerste Kamer senator voor het gemillimeterde CDA. Hij stelde zich vóór het regeerakkoord coöperatief op, maar stelt nu eisen aan de coalitiepartijen.

   Dat is geen ‘wakker worden’. Dat is ‘door de mand vallen’ als democratische burgers.

   (in antwoord op Edward_II)
   • Edward_II

    Goh, wat een prachtige stropop heb je daar gebouwd! Zullen we die lekker laten staan?

    (in antwoord op Templein)
    • Templein

     Ha, ha.
     Het was niet mijn bedoeling om er een karikatuur van te maken. Kennelijk gebeurt dat toch. Ik was dan ook geschokt door een aantal reacties op de zorgpremies. Terwijl er n.b. belastingverlaging aan zit te komen. En de lage inkomens geen zorgtoeslag meer krijgen.
     Die lage inkomensgroep zou je nooit gehoord hebben als rechts in alles zijn zin had gekregen, of als de lage inkomens onevenredig hoge lasten moeten betalen.

     Hear, hear, daar ga ik weer.

     (in antwoord op Edward_II)
     • Edward_II

      Als je wilt reageren op andere reacties, doe dat dan ook. Gebruik niet mijn reactie om die vervolgens te verdraaien en er jouw verhaal van te maken.

      (in antwoord op Templein)

Reacties niet toegestaan