Tweede vertrouweling van Trump keert zich tegen hem

Nadat Michael Cohen, jarenlang de fixer van Trump, zijn vijand is geworden heeft nu ook Omarosa Manigault Newman zich fel tegen hem gekeerd. Ze komt met ernstige beschuldigingen. Omarosa Manigault Newman, een zwarte medewerker van president Donald Trump die eind vorig jaar de laan uit werd gestuurd was gisteren op alle zenders (op Fox na) om Trump onder meer te beschuldigen van racisme. Ze heeft kans gezien bandopnames te maken in het Witte Huis en – zegt ze – in de situation room,  het zwaarbewaakte zenuwcentrum van het Witte Huis. Gisteren liet ze de opname horen waarin ze wordt ontslagen en waarin ze wordt bedreigd dat ze de vuiile was niet moet buiten hangen. Het Witte Huis – dat volgens Omarosa geprobeerd heeft haar om te kopen met een baan – zegt dat Omarosa liegt. Zij zegt dat ze nog meer bandjes heeft om haar gelijk te onderbouwen.

Trump zelf noemde Manigault Newman tijdens een ontmoeting met de motorclub Bikers for Trump een ‘achterbaks type’.Schermafbeelding 2018-08-13 om 05.31.04

In een van de meest curieuze passages uit het boek beweert de schrijfster dat Trump bij zijn inhuldiging als president niet de eed op de Bijbel wilde afleggen, maar op zijn eigen boek The Art of the Deal. ‘Het is het beste business-boek van alle tijden. Het laat zien hoe ik geweldige deals ga afsluiten voor het land. Denk eens even hoeveel exemplaren ik zou kunnen verkopen’, zou Trump hebben gezegd.

Bron(nen):   CNN  De Volkskrant