RTL: Veel mensen gaan er tientallen procenten op achteruit

'Gepensioneerden gaan er vaak tientallen procenten op achteruit. Veel uitkeringstrekkers ook'. Volgens RTL zijn er feitelijke effecten van de maatregelen in het regeerakkoord veel dramatischer dan geschetst. RTL: 'Neem de alleenverdieners. Voor hen daalt de koopkracht stevig. Een daling van 10 procent is zeker geen uitzondering. Ook dalingen tot zelfs 20 % zijn mogelijk. Gepensioneerden gaan er tot 25 % op achteruit en een deel van de mensen met een uitkering moet het zelfs met 30 % minder koopkracht doen.' Dit blijkt volgens bronnen van RTL Nieuws ook uit stukken van het Centraal Planbureau (CPB), die niet worden vrijgegeven. Het CPB berekende de gevolgen van het regeerakkoord. De PvdA en VVD stemden tegen een voorstel van het CDA om de cijfers door het Nibud te laten doorrekenen.

539 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Gewoonweg roof om alles af te staan aan Brussel en aan het zwarte gat in het Zuiden te geven. Geert heeft weer gelijk.

 2. Sloop dit Kabinet

  Ik wist het wel. En maar meteen weer zeiken over die uitkeringtrekkers. We moeten er allemaal aan geloven behalve de elite die met onze belasting centen naar het buitenland vlucht.
  Zij trekken van de belasting alles af. Leven op te grote voet.
  Minima hebben het al moeilijk sinds de invoering van het nieuwe zorgstelsel.
  De zorg is er niet beter maar wel onbetaalbaar op geworden.
  Want dat weet ik zeker. Over 3 jaar roepen ze om nog meer geld als dit plan doorgaat.

  Leven kost geld. Levert niks op. Accepteer dat nou eens.
  Natuurlijk levert het wel op. Maar alleen geestelijk. Niet zichtbaar.
  Een goed gevoel. Liefst geen zorgen.
  Maar de zorgen, hoe verzin je het woord, exploderen.

  De huurtoeslag lijkt voor veel mensen ook al weg te vallen.
  Onze regenten rekenen zichzelf rijk.
  Er is een drama akkoord gesloten.
  Natuurlijk gaat het zo goed als door de 1ste kamer.
  Dat heeft Rutte al bewezen dat die dat kan.
  Van kritiek trekt die zich niks aan.

 3. Meharis

  Het is onbegrijpelijk hoe een VVD (en nu ook een PvdA) buiten de werkelijkheid staat. Kennelijk denken en redeneren zij vanuit hun eigen inkomenspositie, maar hebben er geen notie van hoe het is van een beneden-moddal inkomen te moeten rondkomen. Daarenboven hebben ze kennelijk totaal niet in de gaten welke consequenties dit alles heeft voor de koopkracht en daarmee de werkgelegenheid. Wel de mond vol over meer banen, maar dat zijn dan vermoedelijk meer ambtenaren, die echter ook allemaal via de reguliere verdieners moeten worden betaald. Als kleine zelfstandige verdien ik meer met minder personeel. Maar dit kabinet kan het krijgen zoals het wil.

 4. Vogelbeest

  Misschien dat dit akkoord de overheidsfinanciën op orde brengt, maar als de koopkracht sterk daalt zal de werkelijke economie (en dát is de echte motor) niet vooruit helpen.

Reacties niet toegestaan