Heeft PvdA gelijk? In veel landen wordt veel harder genivelleerd

Voor rechts is het een schrikbeeld: Nivellering. Waarom moeten mensen die behoorlijk verdienen zo veel aan de belasting afstaan? Hoe doet Nederland het internationaal? Er zijn nogal wat landen waar nog méér genivelleerd wordt. Anders gezegd: er is daar minder ongelijkheid tussen arm en rijk. Toeval? De landen met de sterkste nivellering zijn vaak ook de landen met de gelukkigste bevolking. Waar wordt nog harder genivelleerd: Denemarken Finland Zweden Belgie Ierland Frankrijk Finland Noorwegen Oostenrijk Luxemburg En waar wordt minder genivelleerd? Duitsland Engeland Ierland Griekenland Portugal VS Canada IJsland Leg dit lijstje naast dat van de Gelukkigste Landen ter Wereld:

Bron(nen):   OECD      

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  We leggen twee lijstjes naast elkaar en zien direct een verband…. dat is pas hogere school statistiek voor gevorderde professoren!

  • Apekool

   En voor het gemak vergeten we dat het wel helpt als er iets tegenover staat, hier in Nederland mogen we gewoon meer gaan betalen voor minder service…

   (in antwoord op RhodBerth)
 2. grasspriet

  Ja hoor, ik geloof dat het helemaal waar is: des te meer van ons wordt gestolen des te gelukkiger wij allemaal worden. – my god, op welke planeet wonen jullie?!

  Wij betalen voor de natte droom van een handvol mensen in Brussel, maar eigenlijk voor een handvol mensen wereldwijd.
  Men wil toe naar 1 wereldregering, 1 munt, 1 dictatorschap.
  Nigel Farage, MEP van UKIP ziet dit voor zijn ogen gebeuren nadat hij altijd heeft gezegd: ‘laten we geen complot theoriën geloven’. Nu geeft hij toe in een interview dat het in volle aktie is en dat hij het een doodenge ontwikkeling vindt.

  Overheden dienen in dienst van hun volk te handelen.
  Wanneer hebben wij dat voor het laatst zien gebeuren?
  Was het toen Bakellende ons om toestemming vroeg voor een EU grondwet?
  Toen men onze stem wilde om wel of niet de Euro in te voeren?
  Of was het misschien toen we mochten stemmen voor een EU-president?

  Maar wat mij steeds het meest doet verwonderen is waarom wij het laten gebeuren.

  • Barry Gillis

   Het verwonderd mij ook dat mensen dingen roepen waar ze heilig van overtuigd zijn en dan niet begrijpen waarom niet elk mens het zo ziet als zijzelf.

   Ik kan best begrijpen dat je daardoor gefrustreerd raakt, de wereld is nu eenmaal niet geinteresseerd in vage werkelijkheden. Als je werkelijk wil dat mensen je geloven zul je een betere argumentatie moeten geven die niet klinkt als wat wazige personen constant roepen.

   Ook het internet is waarschijnlijk niet de juiste plek om serieus genomen te worden, de wereld wordt niet bestuurd door mensen op het internet, dus ga actie voeren tegen de “one world government” en de wereldweide munt en het dictatoriale wereldleiderschap. Er zijn miljoenen die ook geloven wat jij geloofd, toevallig zijn dat ook de meest wazige en incoherente denkers in mijn opinie. Was dat niet zo dan hadden de “intellectuelen” onder ons lang voordat het publiek het doorkreeg daarover uitgebreid geschreven.

   Oh wacht daar is een hele industrie die precies dat doet, precies die dingen die jij aanhaalt verspreiden. Waarom zijn we dan niet allemaal in rep en roer?

   Alle argumenten uit deze hoek zijn niet zo heel sterk, het overtuigt maar een klein deel van de mensen omdat ze vergezocht zijn en onmogenlijk om substantieren en een coherent gedachtengoed te construeren.

   Als er tegenargumenten gegeven worden dan behelpen de “samenzweringsgelovigen” van elke drogreden die voor het grijpen ligt.

   Dus verwondering is begrijpelijk, maar niet logisch.

   (in antwoord op grasspriet)
 3. Sloop dit Kabinet

  Nederland was al gelukkig en wordt nog gelukkiger ? Eigenlijk ben ik wel blij met dit onderzoek. Gaat een groot feest worden voor die EUrofielen.
  HiSpeed to hell. 😉

 4. PaulusJ

  Finland
  Zweden
  Finland
  Noorwegen

  Hebben gratis gezondheidszorg.

  Zoek de miljardmiljoen verschillen heren statistici

 5. Pietje_Precies

  mijn vrouw wilde weer meer gaan werken. Nu gaan we eerst rekenen of dat netto wel wat oplevert. Dat is een effect van nivellering. Onttrekt goed potentieel aan de arbeidsmarkt.

Reacties niet toegestaan