CIA-chef gebruikte voor ultrageheime affaire….Gmail

Wellicht is dat nog wel het meest opzienbarende aan de kwestie-Petraeus. Zijn affaire met zijn biografe kwam aan het licht toen de FBI zijn mail onder de loep nam. En wat gebruikte de baas van de meest geheime dienst ter wereld voor zijn meest geheime geheim: Gmail. Volgens Amerikaanse bronnen had Paula Broadwell, de minnares, ook het wachtwoord van het account, wat de kennelijke verblindheid van de generaal nog raadselachtiger maakt. Petraeus was onomstreden de meest bewonderde generaal van zijn generatie. Hij leidde de operaties in Irak en Afghanistan en werd toen door Obama naar de CIA gehaald. Hij is republikein en werd gezien als een mogelijke kandidaat voor zijn partij in 2016. Ook dat is nu van de baan. Er is ook een link met Nederland. Petraeus' vader Sixtus Petraeus was een koopvaardijkapitein uit Franeker, die tijdens de beginfase van de Tweede Wereldoorlog naar de Verenigde Staten emigreerde. Op 16 maart 2012 heeft Petraeus van minister van Defensie Hans Hillen de onderscheiding van Ridder Grootkruis in de Orde van Oranje-Nassau met de zwaarden uitgereikt gekregen. Het Koninklijk Besluit bij de uitreiking van de onderscheiding werd zowel in het Engels als in het Fries voorgelezen. De minnares

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Jaap Geelhoed

    Bliksemafleider en zondebok voor Benghazi. Verder is het voor Hillary ook wel prettig dat hij geen kans meer maakt om mee te dingen in 2016.

  2. Cornelis Berend

    Wat is er mis met Gmail, kan de hele wereld meelezen dan?

  3. Burgermans

    Kortom: deze affaire was een opzetje om hem uit de weg te ruimen. Geheime diensten staan in de VS boven de wet en maken er de dienst uit.

Reacties niet toegestaan