Wat gaat Hillary Clinton nu doen?

Nu Hillary Clinton geen minister van Buitenlandse Zaken meer wil zijn, is ze binnenkort werkloos. Wat gaat ze  doen? Van een presidentiële campagne wil ze niets weten. Hoewel er veel dingen zijn waar Clinton een enorme passie voor heeft, zou ze op dit moment niets liever willen dan rust. En daar kijkt ze heel erg naar uit. 'Ik wil gewoon bijslapen en reizen, voor de lol. En ontspannen. Het klinkt zo gewoon, maar ik heb het 20 jaar lang niet gedaan. Ik wil kijken of ik nog van mijn vermoeidheid af kom', zei ze tegen The New York Times aan boord van haar vliegtuig. De vraag blijft of ze zich nog kandidaat zal stellen voor de verkiezingen in 2016. Volgens Politico toonde een peiling amper twee dagen na de verkiezingen aan dat in de staat Iowa 58% van de democraten over vier jaar op Clinton zou stemmen. Maar Clinton (65) zegt dat ze moe is. In vier jaar heeft ze zo'n 1,5 miljoen kilometer afgelegd en 112 landen bezocht. Voor het komende jaar heeft ze geen plannen. 'Misschien krijg ik wel een binnenhuisdecoratie-show', zegt ze. Mocht ze zich nog kandidaat stellen, dan zou ze een van de meest gekwalificeerde kandidaten zijn in de recente geschiedenis. Ze heeft als First Lady al gewoond in het Witte Huis, ze was senator, en ze kreeg hoge cijfers voor haar rol als minister van Buitenlandse Zaken.  

Bron(nen):   The New York Times      

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Hillary Clinton for (next) President

 2. RhodBerth

  Is er iemand die twijfelt aan de vraag of ze zich kandidaat gaat stellen?
  Uiteraard gaat ze zich kandidaat stellen. Ze heeft de grootste kans ooit om de geschiedenisboeken in te gaan als de eerste vrouwelijke amerikaanse president.

  Als ze dat niet wordt dan gaat ze de geschiedenisboeken in als de vrouw van de president die zich door stagiaires liet ‘bedienen’, en dat oogluikend toestond.

  • kletsmajoor

   Ik twijfel daar wel aan. Ze heeft al een paar keer gas terug moeten nemen door oververmoeidheid en als Obama’s termijn afloopt is ze 69. Haar kwalifikaties zijn wel in orde natuurlijk, maar of haar lichaam en geest het nog aankunnen?

   (in antwoord op RhodBerth)
 3. marianne martens

  ja, lijkt me geweldig, eindelijk weer een “schitterende” diamant aan het firmament, met “brains and balls”.

 4. Alexander van den Berg

  Hoewel ik niet twijfel aan de kwalificaties van Mw. Clinton zou ik het erg verdacht vinden dat er in een groot land als Amerika het presidentschap veelvuldig in de zelfde kringen terecht komt. Het is in mijn ogen niet aannemelijk dat de uitslag van een democratisch process er als volgt zou uitzien:

  1989 – 1993 George H.W. BUSH

  1993 – 2001 Bill CLINTON

  2001 – 2009 George W. BUSH

  2009 – 2016 Barack Obama

  2016 – 2020 Hillary CLINTON

  3 families die de macht in een periode van ruim 30 jaar verdelen. Daar zit een luchtje aan als je het mij vraagt.

Reacties niet toegestaan