Nam CIA-directeur Petraeus ontslag om een politieke reden?

Waarom is CIA-directeur David Petraeus afgetreden twee dagen na de verkiezingen? Als de FBI na maandenlang onderzoek tot de conclusie is gekomen dat de oud-generaal en de voormalige CIA-baas door zijn buitenechtelijke  verhouding met zijn biografe Paula Broadwell de nationale veiligheid niet in gevaar heeft gebracht of de wet heeft overtreden, waarom heeft hij dan ontslag genomen? Dat vraagt The New Yorker zich af.  ‘Wat is er werkelijk aan de hand?’ De timing van het ontslag van Petraeus en tal van gaten in het onderzoek en het schandaal doen vermoeden dat er een politiek luchtje aan zit. Zo worden er in de media verbanden gelegd met de hoorzitting over de terroristische aanval op de Amerikaanse ambassade in Benghazi. Het onderzoek begon maanden geleden toen Broadwell een vriendin van Petraeus met militaire connecties, begon te bestoken met intimiderende emails. Twee weken geleden werd Petraeus er mee geconfronteerd volgens The New York Times. En wat te denken van de 'klokkenluider' van de FBI, die republikeinen in het Congres vertelde over het onderzoek in oktober? De politiek redacteuren van de grote Amerikaanse kranten maken overuren om de puzzel op te lossen.

Bron(nen):   The New Yorker      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. OverMyDeadBody

  Ooit komt de waarheid boven water. Als de beste man er niet meer is. Wat een gekonkel, mensen. Het heeft allemaal geen zin meer. De mensheid valt.

  • André Somers

   Dit soort drama, achterklap, messen in ruggen en politiek gekonkel is van alle tijden. Het is van alles, maar geen aanwijzing dat “de mensheid valt”, wat je daar verder ook mee bedoelt.

   (in antwoord op OverMyDeadBody)

Reacties niet toegestaan