FBI onderzoekt tweede generaal in groeiend seksschandaal

Valt er na generaal David Petraeus een tweede topmilitair in het snel groeiende sekschandaal in de hoogste regionen van het Amerikaanse leger? Daar lijkt het wel op. Deze keer is het generaal John Allen, de commandant van de Amerikanen in Afghanistan. Het is in Washington midden in de nacht maar het is 'Breaking News' dat 10-duizenden pagina's met emails van Allen worden onderzocht. Hij heeft 'ongepast contact' gehad met Jill Kelley. Zij is ook de vrouw die dreigmails kreeg van de Paula Broadwell, de minnares van de opgestapte CIA-baas David Petraeus. Het is nog onduidelijk hoe beide zaken met elkaar verweven zijn. Achter de schermen wordt het vertrek van generaal Allen al voorbereid. Allen ontkent iets verkeerd te hebben gedaan. Intussen zijn er steeds meer vragen over de rol van het Witte Huis en president Obama. Zijn er pogingen geweest de onthullingen over het vreemdgaan van David Petraeus over de verkiezingen heen te tillen? Zo ja, wie deed dat, wie wist ervan en wanneer? Was Obama op de hoogte? Of had hij er van moeten weten? Het onderzoek naar  Petraeus was immers  al maanden gaande. Analisten kijken verbijsterd naar het snel groeiende schandaal. Hoe kunnen zo hoge militairen, die een voorbeeldfunctie hebben voor duizenden anderen in het leger, zulke domme dingen doen? En hoe kunnen ze denken dat uitgebreide emails daarover geheim blijven? Dit soort schandalen met als hoofdingredienten sex, jaloezie en macht blijven - zeker in Washington - nooit geheim.

Bron(nen):   USAToday  NYTimes    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  kan men de beroeps- capaciteiten niet scheiden van de vleselijke lusten? Het drama van een vlo in 2- voud. Laat die mannen toch, laat ze toch genieten/ troosten in het grauwe bestaan van het leven/ dood, voor- en tegenslag.

 2. AVandersloot

  Mensen vinden het veel te prettig om zich regelmatig te verlustigen in een seksschandaal. Dat doet hen goed. In de lilaca is ontdekt, dat zolang voor mensen onduidelijk blijft wat seks is en hoe het werkt in de lichaamsmaterie, er nog de nodige seksschandalen naar buiten zullen komen. Want mensen kunnen niet zonder seksuele opwinding, die moet er zijn. Dat brengt leven in het saaie bestaan van de mens.

 3. Jannie Ooms

  Waar maken ze zich toch druk om, daar in Amerika. Mannen overal ter wereld gaan vreemd. Niet de helft, niet driekwart, maar honderd procent van hen. Het zit de man nu eenmaal in het bloed. Van die honderd procent voegt misschien de helft de daad bij de gedachte. De rest durft het risico niet te nemen en verliest zich in plaats daarvan in hitsige fantasieën.

  Gaan wij vrouwen niet vreemd dan? Ja, natuurlijk. Zolang iedereen heel discreet is en vooral de partner niet voor schut zetten, moeten we aan echtelijke trouw niet zo overdreven veel waarde hechten. Vriendschap en wederzijds begrip, dat zijn de waarden die een huwelijk in stand houden. Niet de molensteen van echtelijke trouw.

  • Heldoppantoffels

   Op zich heb je gelijk, we weten allemaal dat iedereen wel eens lust voelt naar een ander die zich buiten de eigen relatie bevindt.

   Om eerlijk te zijn vind ik het eenvoudiger om mijn eigen (mentale) ontrouw te accepteren dan die van mijn partner. Heel oneerlijk, maar zo voelt het helaas wel. Dat zal deels door opvoeding komen en deels door de hypocriete houding van de samenleving tav dit punt en dat heb ook ik dus vrolijk overgenomen…

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Jannie Ooms

    Je kent jezelf goed. Wat jij voelt, zal door heel veel mensen zo gevoeld worden.
    Maar, als ik er zo eens over nadenk, misschien heeft de natuur het wel zo bedoeld dat de slimste mensen ook de meeste vrouwen bevruchten. Het lijkt me eigenlijk logisch. Hoewel de bedoelingen van de natuur sinds de jaren zestig stevig worden gedwarsboomd. Dank zij de pil wordt er met groot gemak vreemd gegaan, misschien het meest door de slimsten onder ons, zonder dat bevruchting plaats vindt.

    (in antwoord op Heldoppantoffels)
 4. anoniem

  vreemd verhaal…….

  blijkbaar wilden ze hem kwijt…….

Reacties niet toegestaan