Texas en Louisiana willen onafhankelijk worden vanwege ‘socialistische Obama’

In de dagen na de Amerikaanse presidentsverkiezingen hebben mensen, zowel Republikeinen als Democraten, in minstens 40 staten het Witte Huis gevraagd of zij zich mogen afscheiden van de Unie. Ten minste twee van deze petities, uit Texas en Louisiana, hebben de vereiste drempel van de benodigde 25.000 handtekeningen. Pas dan wordt de petitie serieus genomen door de regering, meldt de website voor verzoekschriften van het Witte Huis We The People, een initiatief van Obama. Tim Wallace van het separatistische blog TexasSecede.org schrijft: 'De indieners zijn meestal mensen die bij de laatste verkiezingen Republikeins hebben gestemd en geloven dat de huidige president een "socialist" is die de economie naar de knoppen helpt en hen van hun vrijheid berooft. Anderen, zoals ik, zijn van mening dat Texas beter af zal zijn als onafhankelijke republiek, in plaats van gebukt te gaan onder de ongecontroleerde uitgaven, militaire avonturen in het buitenland, misbruik van het sociale systeem en de bureaucratische inmenging.' Het separatisme en staatsnationalisme zijn niet verdwenen met de Amerikaanse Burgeroorlog. In 2003 liet de groep Christian Exodus van zich horen. Zij wilden de onafhankelijkheid van Zuid-Carolina met als doel de natie te transformeren tot christelijk. In Texas, dat onafhankelijk was van 1836 tot 1845, beweert de Texaanse Nationalistische Beweging dat ruim 250.000 mensen een handvest hebben ondertekend, dat als ultiem doel de oprichting van een "Texaanse natie" nastreeft. De gouverneur van Texas, de Republikein Rick Perry die in 2009 nog opperde om de Unie te verlaten, heeft afstand genomen van de petitie. Hij deelt de frustratie van veel Amerikanen over de federale overheid, maar gelooft in de Unie. Hij vindt dat die zo moet blijven.

Bron(nen):   The Huffington Post      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. OverMyDeadBody

  Die man is helemaal niet sociaal. Oh, hij vaart een eigen koers en heeft schijt aan andere rijken ? Ja, dan moet je hem negeren.
  Waar zijn republikeinen bang voor ?
  Dat de armoede en honger ooit uit de wereld verdwijnen ?
  Ik kan ze gerust stellen: die zal ook nooit verdwijnen met zoveel hebzucht.

 2. Jasper_Vld

  Als Romney president zou zijn geworden zouden deze huilebalken indieners van zulke initiatieven voor on-Amerikaanse landverraders hebben uitgemaakt, maar met een gekleurde, progressieve president moet dit allemaal maar kunnen. Stelletje hypocrieten.

  De enige staat die in mijn ogen het recht op secessie heeft is Hawaii, dat slechts voor militaire doeleinden geannexeerd is.

 3. Stiefeltje

  Wat een giller, de Texaanse economie draait voor een aanzienlijk deel op opdrachten van defensie en nu wordt er gejammerd dat hun geld o.m. wordt verbrast met buitenlandse militaire avonturen. Opvallend dat ik ze daar dan nooit over heb gehoord toen de ‘homies’ Bush sr en jr aan de macht waren.
  Wat de gevolgen voor de Texaanse defensie industrie zijn, laat zich raden. Van vooruitziendheid kun je ze dus niet betichten, wel van van politieke haat (en racisme!) doortrokken opvattingen. Opvattingen die dus tot dit soort armentierig geneuzel leiden.

Reacties niet toegestaan