Het gaat slecht met de Franse president: “Hij is doodop en geïsoleerd”

Het gaat niet goed met Emmanuel Macron. De Franse president zit aan de rand van een burn-out vertellen naasten in Le Parisien. Het zou komen door de ‘eenzame manier’ waarop hij de macht uitoefent.

De energieke indruk die de president meestal maakt is een combinatie van doorzettingsvermogen en een dikke laag make-up. Daarachter gaat een man schuil die aan het eind van zijn latijn is. Een vriend van Macron zegt in de Franse krant: “Als hij geen make-up op zou hebben, dan zou je zien hoe hij op het punt staat te breken.”

Een andere naaste vertelt hoe zijn vrouw Brigitte zijn steun en toeverlaat is. “Zij is erg verontrust. Zij ziet hoe breekbaar hij momenteel is.” Ze probeert een zo normaal mogelijk leven te leiden. Zo stuurde ze vrijdagavond al het personeel weg om ‘als vanouds omeletten te bakken’ voor de geplaagde president.

Ondertussen gaat het niet goed met Frankrijk. De gele hesjes blijven demonstreren en Macron is niet bij machte om de problemen waarmee het land kampt op te lossen. Hij neigt ernaar om alles zelf te willen doen, waardoor hij een geïsoleerde positie krijgt en het extra zwaar wordt voor de president. Niet voor niets zijn al diverse topadviseurs vertrokken. “Alle vertrouwelingen van Macron zijn verdwenen. Hij is de slechtste manager die de wereld heeft voortgebracht”, klinkt het.

Bron(nen):   Le Parisien