Diederik Samsom is optimistisch over ‘zijn’ kabinet

Diederik Samsom is optimistisch over 'zijn' kabinet. Dat zegt de PvdA-leider zaterdag in een interview in de Volkskrant. Hij zegt in feite maar een afspraak te hebben gemaakt met de VVD: "Wij gaan dit volhouden.'' Samsom is niet verbaasd over de opstand die uitbrak over de inkomensafhankelijke zorgpremie. "Ik zag de weerbaarheid van de VVD snel afnemen". Op de zaterdagavond na het constituerende beraad zijn de hoofdrolspelers in het Catshuis al bij elkaar gaan zitten en hebben ze de alternatieven doorgenomen. Ze bekeken wat de risico's waren als ze zouden gaan herstellen. Een scenario is in de week daarna uitgewerkt, zegt Samsom in de krant. "En dat kent nu iedereen." De korting van € 1 miljard op ontwikkelingssamenwerking doet Samsom pijn. "Dat raakt me echt." Maar volgens hem is het te verdedigen. "Bij de besteding worden eindelijk eens taboes doorbroken. De waterscheiding bijvoorbeeld tussen handel en hulp." Hij zegt massa's boze mails te hebben gekregen over alle plannen, maar niet een over de korting op ontwikkelingshulp. "Daar word ik wel verdrietig van."

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. besserwessie

  Die praatjesverkopende Samsom is een soort linkse gebedsmolen. Een eindeloze brei van leugens, omkeringen, halve waarheden produceert die molen.
  Dat was al in de tijd dat hj nog windmolens aan de man bracht toen hij nog bij de Greenpeace terroristen zat.

 2. Jannie Ooms

  Diederik Samson zegt talloze boze mails te hebben gekregen -die hij volgens mij gewoon genegeerd heeft- maar ‘verdrietig’ te zijn geworden omdat geen van die mails een klacht behelsde over de korting op ontwikkelingshulp.

  Dat gebrek aan respons is nogal logisch. Ontwikkelingshulp is immers een hobby van de PvdA partijbestuurders. Niet van het gewone klootjesvolk.

 3. Jan Leune

  1. door Leune, 17 november 2012, 09:47
  Samsom erkent vandaag in de Volkskrant dat een koopkrachtachteruigang van om en nabij de 7 procent voor de hogere inkomens ‘niet mis’ is. ‘Maar het is ongeveer wat een bijstandsmoeder de afgelopen jaren aan klappen mocht ontvangen. Daar heb ik weinig over gehoord in de samenleving en weinig woedende journalisten over gezien in het Journaal.’
  De betreffende journalisten behoren tot de hogere inkomensklasse. Ben benieuw of er een onderzoekjournalist is die aan het licht wil / kan brengen of er een relatie is tussen de inkomenspositie van een journalist en zijn manier van verslaggeving wanneer die positie wordt aangetast.

 4. jan singa

  Je kan wel of niet je bedenkingen hebben over ontwikkelingshulp Diederik.
  Dat het je verdriet siert je.
  Hoop enkel dat het je dus niet verrast geen enkele mail hierover te hebben gekregen. Anders zegt dit genoeg.
  Ik zou weleens willen weten of politici ooit de uitdrukking hebben gehoord: ‘Hoelang ben jij niet op de verharde weg geweest?’
  Maar ook die uitdrukking zullen ze wel niet herkennen.

 5. Nico

  Hij zegt verdrietig te zijn over het korten op de os. Hij zou beter verdrietig moeten zijn over al die mensen die door zijn beleid onder de armoedegrens leven. Of nog beter, dergelijk asociaal beleid niet voeren. Bezuinigen op de zieken en zwakken, als dat het sociale gezicht van de pvda is . . wat mij betreft wordt die os helemaal afgeschaft!

Reacties niet toegestaan