Trump beweert dat moeders legaal hun baby’s mogen vermoorden

Donald Trump verkondigde al veel vreemde meningen, onwaarheden en statements, maar over abortus heeft hij wel hele rare dingen gezegd.

Voordat Trump president van Amerika werd was hij voorstander van abortus, maar sinds hij in de politiek actief is voor de Republikeinen is zijn standpunt radicaal veranderd. Afgelopen zaterdag tijdens een verkiezingsrally in Wisconsin deed hij een van zijn meest controversiële uitspraken tot nu toe over het onderwerp. Ten onrechte claimde de president dat pasgeboren baby’s legaal ‘geëxecuteerd’ mogen worden.

Tegen het joelende publiek zei hij over hoe het eraan toe gaat in het ziekenhuis: “De baby wordt geboren, de moeder maakt een afspraak met de dokter. Ze zorgen voor de baby, stoppen hem prachtig in en dan beslissen de dokter en de moeder of ze de baby wel of niet gaan executeren.”

Trumps opmerkelijke commentaar was gericht op de Democratische gouverneur van de staat, Tony Evers, die eerder dit jaar zijn veto uitsprak tegen een Republikeinse wet die artsen verplicht stelde om medische hulp te bieden als een baby geboren werd na een mislukte abortus. Maar dat is een extreme zeldzaamheid. Slechts een procent van de abortussen in Wisconsin gebeurt nog na de twintigste week van de zwangerschap.

Trumps opmerking kon rekening op veel commentaar op social media.

Bron(nen):   The Independent