Iemand stelt voor om migranten dood te schieten bij de Mexicaanse grens. Trump vindt dat erg grappig

Tijdens een campagnebijeenkomst stelt een aanhanger van Donald Trump voor om immigranten neer te schieten als ze dreigen de grens bij Mexico over te steken. De Amerikaanse president vindt dat erg grappig.

Trump hield weer een van zijn befaamde, veel te lange, onsamenhangende speeches tijdens een bijeenkomst in Panama City in de staat Florida. Hij begon te oreren over de zogenaamde toename van asielzoekers die via Mexico de VS binnen willen komen.

De president klaagde dat migranten een rechtszaak mogen aanspannen en dat er te weinig beveiliging is bij de grens. Daarna zei hij dat hij het er niet mee eens was dat Amerika geen wapens mag gebruiken om te voorkomen dat migranten het land binnen komen.

Hij vraagt vervolgens hoe migranten dan moeten worden tegengehouden. Iemand uit het publiek schreeuwt: “Schiet ze neer.” De reactie leidt tot gelach in de zaal en ook Trump kan een grinnik niet onderdrukken. Hij reageert dan: “Daar kom je alleen hier mee weg. Alleen hier!”

De president vindt een opmerking over het neerschieten van immigranten dus niet alleen grappig, hij doet er nog een schepje bovenop door te suggereren dat je er in een staat als Florida nog wel mee wegkomt ook.

Op social media krijgt Trump er flink van langs.

Bron(nen):   The Independent