Trump is nu echt boos

Dat Trump boos is komt vaker voor. Maar vandaag is hij héél boos. Hij zou overleggen met de Nancy Pelosi en Chuck Schumer om samen een plan te maken om de erbarmelijke infrastructuur aan te pakken. Wie in de VS is geweest: er is in de openbare ruimte veel vervallen en stuk.

Maar hij blies de bijeenkomst op door – na eerst minuten lang gescholden te hebben op zijn gasten – weg te lopen en ging in plaats daarvan schuimbekken tegen de media. Het probleem: de kans dat de Democraten aan een afzettingsprocedure (impeachment) beginnen is vandaag weer groter te worden. En wat hem vooral stak: Pelosi zei tegen de pers dat Trump zaken probeert te verdoezelen (cover up). Niks daarvan, zegt Trump. Hij is juist erg tegen verdoezelen.

Volgens zijn woordvoerder Sarah Sanders wordt Trump het regeren onmogelijk gemaakt. Hij zelf vindt dat zijn tegenstanders te weinig respect voor hem hebben.

 

De Democraten eisen medewerking van het Witte Huis naar allerlei onderzoeken, onder meer naar Trumps belastingaangifte. Trump en het Witte Huis weigeren iedere medewerking. Dat verhoogt de kans dat spoedig een afzettingsprocedure zal starten. De kans dat Trump werkelijk wordt verdreven is echter buitengewoon klein. Daar is de medewerking van zijn eigen Republikeinse partij voor nodig