CNN-anker emotioneel na nieuwe racistische scheldpartij van Trump op Twitter

CNN-anker Victor Blackwell kon zijn tranen nauwelijks bedwingen toen hij vertelde over de nieuwste racistische scheldpartij van Donald Trump op Twitter. Trump was kwaad op het zwarte Congreslid Elijah Cummings en nam en passant het hele district Maryland mee, waar Cummings gouverneur van is. "Het zijn ook Amerikanen," aldus de CNN-presentator met verstikte stem.

Cummings sprak gisteren schande van Trumps migrantenaanpak, waarna de Amerikaanse president over Maryland fulmineerde: “Het district van Cummings is een walgelijke, met ratten en knaagdieren besmette puinhoop. Als hij meer tijd in Baltimore zou doorbrengen, zou hij misschien kunnen helpen om deze zeer gevaarlijke en vuile plek op te ruimen. Waarom gaat er zoveel geld naar het district van Elijah Cummings terwijl het beschouwd wordt als het slechtst gerunde en het gevaarlijkste in heel de VS? Geen mens die daar wil wonen. Waar gaat al dat geld heen? Hoeveel wordt er gestolen? Onderzoek die corrupte puinhoop maar!”

CNN-presentator Blackwell reageert: “Donald Trump heeft al meer dan 43.000 keer getweet. Hij heeft al duizenden mensen beledigd, van allerlei pluimage, maar als hij het over “besmettingen” heeft, dan gaat het over zwarte en bruine mensen.” Daarna kreeg Blackwell het te zwaar en onderbrak hij zijn tekst.

Hij vervolgde nog duidelijk geëmotioneerd: “Over Cummings district zegt de president dat niemand er wil wonen. Weet je wie er wél woonde, meneer de president? Ik. Vanaf de dag dat ik uit het ziekenhuis naar huis gebracht werd tot ik er wegging om te gaan studeren. En er wonen nog altijd een hoop mensen om wie ik geef. Er zijn ongetwijfeld uitdagingen, maar de mensen zijn trots op hun gemeenschap. De mensen staan er op en gaan werken. Ze zorgen voor hun gezinnen. Ze houden van hun kinderen, die trouw aan de vlag zweren, net als de mensen die in districten van Congresleden wonen die u steunen, meneer. Het zijn ook Amerikanen.”

Bron(nen):   CNN