Zijlstra: PvdA en VVD zijn het niet eens waar het heen moet

De samenwerking tussen PvdA en VVD gaat niet leiden tot een gezamenlijke visie. Daarvoor verschillen de partijen te veel. Dat zegt VVD-fractievoorzitter Halbe Zijlstra in een interview in dagblad Trouw zaterdag.

Volgens Zijlstra moesten PvdA en VVD wel een kabinet vormen. ,,We gaan nu aan de slag vanuit een verschillend vertrekpunt op terreinen waarover al jaren wordt geroepen dat de politiek nu eindelijk eens moet optreden'', zegt Zijlstra.

Zijlstra wil niet de fout begaan die kabinetten in het verleden volgens hem wel hebben gemaakt. ,,Dat de partijen die in de regering samenwerken, op elkaar moeten gaan lijken''.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. The Final Countdown

  Nou ik kan nu al zien waar dit wanbeleid heen gaat: nergens naar.
  Ja, de rioolput in. Het afvoerput. De VVD heeft geen leidinggevende kapaciteiten.
  Bezuinigen, bezuinigen, bezuinigen. En de belastingen e.d. omhoog, omhoog, omhoog.
  We halen zo Griekenland nog in.
  En dan nog roepen ze in Den Haag dat het allemaal wel meevalt.
  Ook als de zelfmoorden om hun heen gebeuren dan hebben ze daar weer een makkelijk exkuus voor.
  Iets in de trant van: dan had die maar moeten gaan werken. Werk zat. Je kiest er zelf voor. Iedereen kan makkelijk rijk worden.

 2. Bart Matthesius

  Ik sta er helemaal achter. Precies zoals Zijstra zegt: geen water bij de wijn, geen compromissen. En ja, dat betekent dat je soms moet slikken.

  Er is de laatste 10 jaar nul daadkracht geweest in de politiek. Dat is wat moet veranderen, en met dit kabinet zie ik dat eindelijk gebeuren.

Reacties niet toegestaan