PvdA en VVD blijven kelderen: Ze staan nu op ruim 30 zetels verlies

De regeringspartijen PvdA en VVD kunnen de neergang nog niet stoppen: Samen staan ze in de laatste peiling van  Maurice de Hond op 31 zetels verlies. De PvdA zakt van naar 38 naar 25 zetels; de VVD keldert van de 41 naar 23. Het kabinet Rutte ll zou op basis van deze peiling ondenkbaar zijn. Bij GroenLinks blijft het hommeles, De partij profiteert zelfs nu niet van het mega-verlies van de PvdA en blijft op 3 zetels staan (4 in de Kamer). Alle andere partijen  staan nu wel   op winst: PVV en D66: + 6 zetels, SP: + 7, CDA: + 4, Christenunie, SGP en PvdD: + 1. Opvallend: Nieuwkomer 50Plus van Henk Krol blijft gestaag stijgen: Van 2 zetels in de Kamer naar 8 zetels in de peiling. Mark Rutte scoorde in het verleden steeds heel hoog; vooral onder de VVD-achterban was hij populair. Nu bungelt hij onderaan de lijst met alleen Lilianne Ploumen en Stef Blok onder zich. In de top-drie staan alleen PvdA-ers: Lodewijk Asscher, Ronald Plasterk en Jeroen Dijsselbloem.    

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Jep, een partijcongres met gemuilkorfde baantjesjager toespreken is iets anders dan jouw kiezers overtuigen waarom je al jouw “harde” punten binnen drie dagen hebt laten vallen.

  Kiezers herkennen kiezersbedrog wanneer ze dat zien, ze herkennen ook de plucheklevers en het gemarchandeer met standpunten.

  Hopen voor Rutte dat het kabinet het houdt…

 2. The Final Countdown

  Ik geniet. Weg met deze waardeloze partijen. Het moet totaal anders. Ook geen CDA meer. Dit had misschien de verkiezingsuitslag moeten zijn als er niet zoveel gemanipuleerd was door Rutte e& co.
  Meester manipuleerders zijn het, ja.

  Maar zolang er geen vers bloed bij komt, de 50Pluspartij is wat anders, zal er niks veranderen in dit land.
  D’66 is een elite partij. Pechtold is een zeer eng mannetje met doorgedraaide ideeën.
  Het liberale heeft wel goeie ideeën.
  Maar ook hij is voor welvaart voor maar een paar mensen en wil het gelag door een grote groep laten betalen die moet bedelen.

 3. Leo

  Economen weten dat de middeninkomens (lees hardwerkende Nederlanders) de rekening gaan betalen. Om meerdere redenen. Rutte zag de bui al hangen en beloofde nog snel een sprookje (E1000,-) om kiezers voor zich te winnen uit deze groep.
  Dat is gelukt, en nu regeren!
  Eindelijk na twee jaar stilstand.

 4. PaulusJ

  Politici, alle, zijn het ergste wat god de aarde gegeven heeft.
  Maar de samenwerking van de huidige regeringspartijen, de dikste vrienden ná de verkiezingen, de grootste aardsvijanden ervóór, is het meest ongeloofwaardige dieptepunt in onze electorale geschiedenis. Verraad, leugens, gedraai en achterbaks gedrag als de verkiezingsformulieren nog nat van de rode inkt zijn, is zelfs voor de PvdA en VVD nog een verlaging van hun niveau.
  Stemmen op deze gluiperige poppekast poppen? Jamais encore. Jamais!

 5. Madman

  Van mij mag je heel die kliek hebben, we hebben er als gewone mensen helemaal niks aan, het zijn marionettenpoppen van de elite.

  Hopenlijk zal dit besef nog eens tot de mensen doordringen.

 6. Bert Hilhorst

  Kabinet Rutte gaat snel vallen en dan kan ie de geschiedenisboekjes in, want zijn partij gaat het CDA achterna.
  Kiezers kun je niet ongestraft belazeren.

Reacties niet toegestaan