Air Sarko One

Politiek
door Admin
donderdag, 29 juli 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Eindelijk dreigt het nieuwe vliegtuig voor Nicolas Sarkozy de lucht in te gaan, het gaat om een ingrijpend verbouwde Airbus 330 die geheel naar de wensen van de Franse president wordt ingericht.
Terwijl consignes over een soberder overheidsregime de Parijse ministeries bereikten, lag gelukkig nog ergens 176 miljoen euro klaar voor de 'Air Sarko One,' zoals Le Canard enchaîné het toestel doopte.
Het gaat om een zeer comfortabel vliegtuig met alle denkbare luxe van dien. Ondermeer komt er een ligbad in, hoezeer ook tegen de wil van techinici, want bij de eerste beste turbulentie klotst het water over de rand en dat is niet ongevaarlijk. Maar Sarkozy wilde niet wijken en dat bad komt er. Ook wenst hij ongestoord te kunnen roken en inmiddels zijn van de Air Sarko One de rookmelders al verwijderd. 
Het is niet de bedoeling dat andere ministers zomaar in dit mooie toestel kunnen stappen - dat kan slechts als het staatshoofd zelf niet op reis hoeft en nu al is duidelijk dat de Airbus maar zelden voor enige bewindsman ter beschikking staat.
De minister die ver weg moet, kan in voorkomende gevallen een beroep doen op een nieuwe Falcon 7X. En kan dan eventueel de lucht in, maar alleen als dat toestel niet toevallig is geclaimd door de vrouw van de president. De Falcon draagt inmiddels de naam 'Air Carla One.' ' [Het artikel staat niet online]