De bizarste manieren om een aanslag te plegen

Politiek
door Admin
zaterdag, 30 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Ga met een paraglider boven het centrum van een drukke stad vliegen en val de winkelende menigte van boven aan. Onwerkelijk? Indiase kranten berichten deze week dat dezelfde groep die verantwoordelijk zou zijn voor de aanslagen in Mumbai in 2008 een dergelijke aanslag aan het beramen was, nadat inlichtingendiensten ontdekten dat de groep 50 paragliders had aangeschaft. Realistisch? Niet echt. Paragliders zijn moeilijk te sturen en je moet van een hoog punt zoals een heuveltop vertrekken. De beste vertrekpunten bevinden zich over het algemeen niet in de buurt van stedelijke centra.
Iets anders dan. Infecteer een zwerm steekinsecten met een dodelijke ziekte en gebruik de beesten als biologisch wapen. Insecten zijn in vroeger tijden regelmatig als wapen gebruikt, maar er kleven nogal wat moeilijkheden aan. De kans is bijvoorbeeld groot dat je jezelf infecteert bij het besmetten van de beesten. Ook insecten laten zich niet zomaar sturen. Bovendien moet je wel een heel bijzonder ras kweken willen ze resistent zijn tegen de meest gebruikte pesticiden.
Of wat te denken van op een handige manier gebruik maken van het online spel World of Warcraft. Het Pentagon heeft in 2008 onderzoek gedaan naar hoe terroristen virtuele werelden kunnen gebruiken om aanslagen te plannen. Door gebruik te maken van game-jargon en in een virtuele wereld te kijken hoe spelers reageren op je acties zou je als terrorist best een aanslag kunnen voorbereiden, als we het Pentagon moeten geloven. Verder zou je ook nog gebruik kunnen maken van botox of rookmelders om een aanslag te plegen, deze bizarre ideeën vind u onder de link.  
Bron(nen): Foreign Policy