De gebeten hond

Politiek
maandag, 22 maart 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Bart Stupak heeft het wel geweten, hoor. Mede dankzij de steun van deze Democratische ‘backbencher’ wist president Obama gisteren zijn hervorming van de gezondheidszorg door het Amerikaanse Congres te krijgen, maar nog geen dag later krijgt Stupak de rekening gepresenteerd.
Werd hij tijdens het uitspreken van zijn stemverklaring in het Congres al uitgejouwd door boze Repubikeinen en zelfs voor ‘babykiller’ uitgemaakt, vandaag heeft hij de volle laag gekregen van anti-abortusclubs als de Family Research Council. Deze FRC is erop uit om Congresleden uit anti-abortusdistricten, die in haar ogen ‘fout’ hebben gestemd, hun zetel afhandig te maken bij de komende verkiezingen in november.
Stupak is er ook in geslaagd de voorstanders van abortus tegen zich in het harnas te jagen, omdat hij aan zijn steun voor het voorstel van Obama de voorwaarde had verbonden dat er niet méér geld naar abortusklinieken mocht gaan. Zo heeft Stupak zich nu op één en dezelfde dag verzekerd van de vijandigheid van zowel National Right to Life als de National Abortion Rights Action League.
Je hebt het als politicus wel heel bont gemaakt als je tegelijkertijd de National Organization of Women en de Family Research Council tot je vijanden mag rekenen.
Bron(nen): Newsweek