De premier als beul

Politiek
door Admin
dinsdag, 23 februari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Nederland is alles bij het oude. Verkiezingstijd breekt aan en het vaderlandse journaille springt als 1 man bovenop de premier, op brekebeen Balkenende. De gemiddelde Randstedelijke journalist/columnist heeft een flinke hekel aan dit boertje uit Zeeland en gelukkig is het jachtseizoen weer geopend.
De mental coach van onze premier doet er goed aan vandaag te verwijzen naar de Britse media, daar zal JP zeker van opknappen. Want de Londense muckrakers zijn op het spoor van een nieuw schandaal, Welingelichte Kringen schreef het gisteren al: Gordon Brown scheldt zijn personeel uit.
Voortgedreven door stress die niet in het minst wordt veroorzaakt door slechte verkiezingsvooruitzichten, blaft Brwon zijn personeel in de beste socialistische tradities af. En zijn de mensen op kantoor bang voor hem. Vandaag kopt The Times: "The culture of fear at No 10." Met in bijgaand artikel opnieuw de bevestiging hoe Brown als een beest te keer kan gaan.
Onmiddellijk kwam een andere minister - die heel ergens anders werkt - Brown al te hulp door te zeggen dat er niets van de beschuldigingen klopt. Bijzonder geloofwaardig.
Heel goed derhalve, dat opositieleider David Cameron een nader onderzoek wil en sprak van “very serious matters”. De onderste steen moet boven en opnieuw geeft Cameron zo blijk van bijzondere leiderschapskwaliteiten.
Wordt gelukkig vervolgd!