Doodgereden door de mannen van de vice-president

Politiek
door Admin
donderdag, 12 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In de prachtige biografie van koningin Wilhelmina (geschreven door Cees Fasseur) lazen we ooit hoe de toenmalige prins-gemaal, prins Hendrik, een kind had doodgereden. Ach het was maar een ongelukje, het hoge gezelschap verplaatste zich per automobiel door het land, zo'n kind lette niet op, en daar lag het al langs de kant van de weg.
In zo'n geval werd heel even uitgestapt, de familie van het meisje werd van het ongeval verwittigd, en voort ging de reis.
We moesten aan dit voorval denken toen we vandaag lazen dat de gepantserde voertuigen van vice-president Joe Biden deze week iemand hebben doodgereden in de straten van Washington.
De auto's kwamen beide vanaf Andrews Air Force Base gereden, toen ze een voetganger schepten. Het slachtoffer werd naar een ziekenhuis vervoerd, maar was al spoedig overleden. Beide voertuigen, een limo en een terreinwagen, vervoerden op dat moment niet de vice-president.
Reden ze te hard? Het wordt nergens vermeld, maar wie weet, krijgen we dat nog eens te horen. Want auto's van belangrijke mensen rijden bijna altijd te hard, en dat is omdat ze zulke belangrijke mensen aan boord hebben.
Bovendien hebben ze altijd voorrang, wat de verkeersregels ter plekke ook mogen zijn.