Duurste horloges voor Russische leiders

Politiek
door Admin
donderdag, 29 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
We lezen alsmaar dat de luxe-industrie een moeizame tijd doormaakt in verband met de kredietcrisis, maar het is in deze branche niet alleen maar somberheid wat de klok slaat.
Zo is het bemoedigend in de Pravda te lezen wat Russische politici besteden aan hun horloges - de een maakt het nog gekker dan de ander. En opvallend: Wladimir Poetin gaat in deze niet voorop.
Voor de duidelijkheid - we hebben het hier niet over prullen waar een batterij in zit, maar over de enige echte (Zwitserse) horloges die er zijn: automatische horloges die geheel autonoon het uurwerk aandrijven.
Eerder kwam Poetin in het nieuws toen hij in augustus op bezoek ging bij een schaapherder in de republiek Tula en zijn Blancpain aan de zoon van de herder gaf. Is een horloge waarvoor je al gauw een jaar of 15 de herder moet uithangen.
Poetin heeft nu een nieuwe Blancpain, de Leman Aqualung Grande Date, die ruim 10.000 dollar kost. Eerder droeg Poetin Patek Philippe en daar zijn andere hoge Russen eveneens dol op.
Zo heeft bijvoorbeeld Andrei Kostin, president van de VTB Bank een Patek Philippe Sky Moon en die kostte 240.800 dollar. Zijn collega Aleksei Ulyukayev van de Russische Centrale Bank is daarbij vergeleken maar een middenstander, want diens Patek Philippe Chronograph Annual Calendar kostte slechts 78.800 dollar.
Breguet (alles handgemaakt) is ook een favoriet merk onder Russen in deze league.
President Dmitri Medvedev heeft een Breguet Classique Moon Phase, waard 32.000 dollar. Toch echt iets minder dan de Breguet Classique Grande Complication Tourbillon van Gazprom-baas Aleksei Miller, die 112.000 dollar waard is.
Het artikel gaat zo maar door en één ding is duideljk: in Rusland gaat het veel beter dan we vaak horen.
Bron(nen): Pravda