Gaat Mona Keizer naar Omtzigt of naar Van Haga?

Politiek
zondag, 26 september 2021 om 8:04
anp 416703189
"Dan gooien jullie me er maar uit." Mona Keizer was na haar interview met De Telegraaf niet bereid zelf af te treden. En dus gooiden Rutte en Hoekstra haar er inderdaad uit. Al de hele coronatijd maakt Keizer bezwaar tegen de nadruk die werd gelegd op het bestrijden van het virus. Zij vond dat er te weinig oog was voor de economie.
De ’witte jassen’ en ’het economische blok’ waren in het begin een begrip aan het Binnenhof als het over de coronacrisis ging. De witte jassen werden geleid door Rutte en De Jonge, het Economisch blok door Wiebes (afgetreden) en Keizer (ontslagen). Die strijd is binnenskamers gebleven. Tot nu, vlak voor het eind van de coronacrisis. Wat Keizer beoogde met haar zelfmoord snapt vooralsnog niemand. Misschien dacht ze dat ze niet ontslagen zou worden, want echt slim is Keizer nooit geweest.
En wat nu? Ze heeft recht op haar Kamerzetel in de CDA-fractie. Maar daar gruwen ze van Mona en haar ego. Er is voor dinsdag - als de Kamer weer bijeenkomt - CDA-overleg of ze nog welkom is in de fractie. Ze steunde in de laatste ronde van de lijsttrekkersstrijd in het CDA Omtzigt. Ze zou zich dus bij hem kunnen aansluiten. Maar als het over corona gaat past ze beter bij Van Haga.
Dat het CDA verder verslapt is is een feit. Van de 15 zetels zijn er mogelijk nog 13 over.