'Global Warming' - allemaal meezingen

Politiek
door Admin
dinsdag, 01 december 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Andrea Peyser, columnist voor de New York Post, beschrijft met lichte verbazing hoe haar dochtertje thuiskwam van school en een nieuw liedje had geleerd. Het ging zo: "You can hear the warming -- GLOBAL WARMING..." De kinderen hadden het liedje speciaal geleerd voor hun ouders. Om thuis te zingen. En om papa en mamma te doordringen van het grote probleem van de opwarmende aarde. In het vervolg van het lied werden zelfzuchtige volwassenen bestraffend toegesproken voor de manier waarop ze deze planeet bevuilen. En er zo de oorzaak van zijn dat de ijsbeer straks niet meer bestaat.
Heel verstandig om ouders zo de les te lezen.
De producer van Al Gore's "An Inconvenient Truth" schreef eerder al een kinderboek over deze hete kwestie, de Down-to-Earth Guide to Global Warming. Reden: "Kids also are the Number 1 influence on their parents." Wie ouders wil bereiken, kan zich het beste tot de kinderen richten.
De tweede link verwijst naar A Song on Global Warming. Als u nog mooiere liedjes in dit genre kent, houdt Welingelichte Kringen zich uiteraard aanbevolen.