Het Berlusconi-journaal van zaterdag 9 mei 2009

Politiek
door Admin
zaterdag, 09 mei 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De Londense Times heeft vandaag een vraaggesprek met Noemi Letizia over de vraag hoe bekend ze wel niet is met de Italiaanse premier.
Ze ontvangt de krant in haar bescheiden flat te Napels, samen met haar ouders, om alle misverstanden over haar verhouding met Sivio Berlusconi uit de wereld te helpen.
Allereerst: ze is niet de dochter van ome Silvio, die ze liefkozend 'papi' heeft genoemd. Feit is dat Berlusconi haar recentelijk op haar verjaardag met zijn bezoek verraste (en gouden en diamanten sieraden meebracht), aanleiding voor de huidige echtgenote van de premier om haar huwelijk op te zeggen.
"Dit is mijn pappa," zegt ze tegen The Times, terwijl ze naar de 50-jarige man wijst die verderop zit. Nee, Berlusconi kwam naar eigen zeggen naar Noemi's feestje om haar vader te spreken over politieke zaken. Welke zaken precies?
De vader van Noemi houdt zich op de vlakte, maar benadrukt dat hij een warme verhouding heeft met de premier, en legt daarbij als bewijs de hand op zijn hart. Opvallend trouwens hoe eenvoudig de familie leeft in een volkse buurt, dit in contrast met de levensstijl van Berlusconi, de rijkste man van Italie.
Tikkeltje vreemd? Nee, door de familie wordt Berlusconi juist geprezen om zijn komst naar deze nederige stulp; zo betoont hij zich een echte leider, zo wordt ook duidelijk waarom hij bij verkiezingen zoveel stemmen vergaart.
Maar, wil The Times weten, komt Berlusconi dan veel vaker op verjaardagen van dochters van Forza Italia-stemmers?
De vader laat het raadsel intact en de buurt spreekt vol verbazing over de speciale relatie tussen het kind en de premier.
Natuurlijk, Noemi ziet er leuk uit, maar dat geldt voor zoveel Italiaanse meisjes. En die zullen toch niet allemaal de premier over de vloer krijgen? Wie weet.