Is Berlusconi een mafia-maatje?

Politiek
door Admin
maandag, 23 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De ongemakkelijke en zelfs onsmakelijke beschuldigingen aan het adres van de Italiaanse premier stapelen zich op. Werd Silvio Berlusconi eerst aangewreven dat hij wel erg veel met call girls in de weer is geweest, daar komen nu beschuldigingen bij dat hij tegen de mafia aanschurkt.
Een hitman van de mafia heeft tegen onderzoeksrechters verklaard dat Berlusconi in de jaren '90 protectie verleende aan een godfather van de Cosa Nostra. Deze Gaspare Spatuzza, die inmiddels leegloopt tegen de rechters, beweerde dat genoemde godfather, Giuseppe Graviano, hem in 1994 toevertrouwde dat hij protectie genoot van Silvio. In 1994 maakte Berlusconi zijn politieke entree en richtte hij de beweging Forza Italia op.
Intussen staat Patrizia D’Addario - een call girl - op het punt haar memoires te publiceren. Met daarin gedetailleerde verslagen van haar ontmoetingen met de Italiaanse premier, ondermeer in diens Romeinse residentie.
Mevrouw D’Addario zegt ook mee te werken aan de film Escort, waarin een dertigtal vrouwen zal vertellen hoe ze geld en juwelen hebben gekregen als dank voor hun verschijning ten paleize.
Het is goed om te bedenken dat beide zegslieden - een moordenaar en een prostituee - werkzaam zijn in beroepen waar de waarheid van geen enkel belang is. Het is ook goed om te bedenken dat de terugkerende rol van Berlusconi in dit soort verhalen - ook al zouden het slechts verhalen zijn - zeer smadelijk is.
Bron(nen): The Times