Jan Terlouw: de crisis is niet alleen slecht

Politiek
zaterdag, 16 mei 2020 om 7:46
hh 406493434
'Ik denk dat de solidariteit groeit. Ik heb het vroeger ook vaak gezien, zelfs bij kleine problemen. Als het hard sneeuwde, gingen mensen elkaars stoep vegen. Dan gingen ze elkaar meteen even een beetje bijstaan. Ik geloof dat het veel meer die kant opgaat dan omgekeerd. Ik denk dat het de verbondenheid bevordert.Het zou mooi zijn als we er een paar goede dingen aan overhouden.
Je ziet ook dat de wetenschap weer meer op waarde wordt geschat. '
Jan Terlouw (88) denkt dat de coronacrisis ook tot goede dingen kan leiden, zegt hij in Volkskrant Magazine. "Ik hoop bijvoorbeeld dat deze tijd ervoor zorgt dat we beseffen dat we internationaler moeten gaan kijken. De problemen worden mondialer, terwijl de politiek daar helemaal niet in meegaat. We moeten deze tijd aangrijpen om op een andere manier met de natuur om te gaan. Om ervoor te zorgen dat het voor de Shells en Esso's van deze wereld niet meer rendeert om olie te winnen, en wij wel over móéten gaan naar duurzame energie.
'Veel hogere belastingen voor de rijken. Ik heb meerdere boeken voor de jeugd geschreven, met als conclusie: jongens, pik het niet meer, want het is jullie toekomst.