Kan Michelle de boel nog redden?

Politiek
door Admin
maandag, 06 september 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
De top van het Witte Huis buigt zich over de vraag hoe Michelle Obama kan worden ingezet. Met de populariteit van de president is het slecht gesteld en in dergelijke omstandigheden kan de echtgenote soms de boel weer vlot trekken. Maar dan is behoedzaamheid geboden.
Besloten is dat Michelle niet naar het front wordt gestuurd met politieke boodschappen - kan makkelijk verkeerd uitpakken. Beter is dat ze op de menslievende toer gaat en op die manier haar vrouwelijke/moederlijke kanten cultiveert.
Dat laatste kan goed door met de eigen dochters naar buiten te treden - kijk, ook op het Witte Huis is een moeder actief - en door veteranen te bezoeken en andere mensen die wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Verder is het zaak het beeld dat deze zomer is ontstaan - miljoenen Amerikanen zijn ontslagen, maar Michelle en haar jetset-vrienden vieren lekker feest aan de Spaanse zuidkust - weer naar de achtergrond wordt gedreven.
Want het verwijt dat ze zo wel erg op Marie Antoinette leek (de Franse koningin in de 18de eeuw die de Franse Revolutie niet zag aankomen) heeft er flink ingehakt, zo meldt The New York Times.