Linke soep: Cameron wil zich niet beveiligen

Politiek
door Admin
zaterdag, 22 mei 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
David Cameron wil zich niet onderwerpen aan het beveiligingsregime dat hem toekomt nu hij premier van Groot-Brittannië is.
Hij wil onbelemmerd op Whitehall rondlopen (het Londense regeringsbuurtje, Whitehall is de straat die loopt van Trafalgar Square naar Westminster, een van de zijstraatjes is Downing Street), heeft geen zin om steeds maar een motorescorte om zijn auto te hebben en wil gewoon zijn Blackbarry blijven gebruiken. Dit tot grote ergernis van zijn beveiligers die bang zijn voor aanslagen, rondlopende gekken en cybercriminelen. Bvendien zou Cameron zo zijn eigen boodschap ondermijnen, dat de nationale veiligheid een zaak van het grootste belang is. Dus terwijl vliegvelden en andere openbare plekken goed worden beveiligd om een tereuraanslag te verijdelen, loopt de premier rond alsof in heel Londen een garden party gaande is.
Anderzijds begint dat hele beveiligingsgedoe Cameron op de zenuwen te werken. Hij wil op enig moment ook weleens even buiten de 'bubble' zijn en een korte wandeling naar het parlement is dan een verademing. Tot op heden zijn de Camerons nog niet verhuisd naar Downing Street, zoals ook George Osborne (Chancellor) nog niet in hetzelfde straatje (maar dan 1 deur verder) is neergestreken met zijn gezin. Blijven ze in hun eigen huizen zitten? Dan moeten daar echt voor miljoenen aan alarminstallaties, camera's en andere veilgheidsgadgets worden geïnstalleerd, zo menen de mannen van de security.
Achter de 2de link ziet u de omstandigheden waarin de premier op straat verkeert.
Bron(nen): The Times graphic