OM: Hernandez (PVV) sloeg. Wat zei het PVV-program ook alweer over zinloos geweld?

Politiek
donderdag, 02 december 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het Openbaar Ministerie in Den Haag heeft PVV Tweede Kamerlid Marcial Hernandez een transactie van 500 euro aangeboden voor mishandeling met licht letsel.
Volgens het OM zitten er in het dossier voldoende bewijzen dat Hernandez in september tijdens een ruzie op een terras op het Plein in Den Haag een klap en een kopstoot heeft uitgedeeld. Dat leidde tot licht maar zichtbaar letsel in het gezicht van het slachtoffer.
Het PVV Kamerlid heeft altijd ontkend klappen te hebben uitgedeeld. Het PVV-program: De PVV kiest ook voor hoge minimumstraffen en zwaardere maximumstraffen. Nu besluiten D66’ers in toga nog graag tot taakstraffen, want anders kwetst dat de tere ziel van de misdadigers maar. De Partij voor de Vrijheid wil de vrijheid van rechters aan banden leggen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Verkrachting: minstens 10 jaar gevangenisstraf. Wie nogmaals in de fout gaat (recidive) gaat voor minstens 20 jaar achter de tralies. Voor zware mishandeling niet zoals nu maximaal 8 jaar cel, maar maximaal 20 jaar. Na drie zware geweldsmisdrijven levenslang; three strikes you’re out. De kosten van tenuitvoerlegging van straffen moet op de veroordeelden worden verhaald. Criminelen moeten hun slachtoffers, meer dan nu gebeurt, compenseren.