Oorlogstaal uit Noord-Korea: Zus van Kim Jong-un noemt zuiderburen 'idioten' en 'wilde honden'

Politiek
donderdag, 24 november 2022 om 13:03
anp 426998080
Kim Yo-jong is op oorlogspad. Ze zegt dat nieuwe Zuid-Koreaanse sancties zullen leiden tot 'meer vijandigheid en woede' en dat de Zuid-Koreaanse president Yoon Suk-yeol en zijn kabinet een stel 'idioten' en 'wilde honden' zijn.
“Als ze denken dat ze aan de huidige, gevaarlijke situatie kunnen ontsnappen door middel van ‘sancties’, dan moeten ze wel echt idioten zijn, want ze weten niet hoe ze in vrede en comfort moeten leven”, verklaart de zus van Kim Jong-un. Yoon en zijn regering zijn volgens haar een stel 'larven' en 'rennende, wilde honden' met een bot dat ze van de Verenigde Staten hebben gekregen.
Zuid-Korea laat weten de opmerkingen van Kim Yo-jong 'betreurenswaardig' te vinden. “We betreuren de houding van Noord-Korea. Het land probeert daarmee de schuld bij ons te leggen, terwijl de huidige spanningen veroorzaakt zijn door herhaaldelijke provocaties met raketten”, aldus de Zuid-Koreaanse autoriteiten.
De militaire activiteiten van Noord-Korea zijn de laatste maanden flink toegenomen. Raketlanceringen en kernproeven – de laatste kernproef was in 2017, maar het land kan volgens de VS 'ieder moment' een nieuwe kernproef uitvoeren – zijn beproefde methodes om de druk op de ketel te houden en te laten zien dat het land sterk is, en lid is van de nieuwe onvrije wereldorde met China en Rusland. Ze willen deze raketten verkopen en aan het Noord-Koreaanse volk laten zien dat het goed gaat.