Oppositie kwaad over doorstart kabinet: "Ze gaan nu vrolijk door. Dat is niet uit te leggen"

Politiek
door Désirée du Roydonderdag, 30 september 2021 om 16:06
welingelichtekringen header 1
Na ruim zes maanden bakkeleien is het toch zover: er gaat onderhandeld worden. Maar de oppositie is allesbehalve blij met de onvermijdelijke doorstart van het oude kabinet. "Er was verandering beloofd en we krijgen meer van hetzelfde", klinkt het verontwaardigd bij GroenLinks.
"Het kabinet is afgetreden vanwege het toeslagenschandaal, ze hebben de wooncrisis uit de klauwen laten lopen, ze hebben niks gedaan om klimaatverandering aan te pakken en ze gaan nu vrolijk door, na zeven maanden onderhandelen; ik vind het niet uit te leggen," aldus GL-leider Jesse Klaver boos.
PVV-voorman Geert Wilders legt de vinger op de zere plek: volgens hem is Kaag bang afgestraft te worden bij nieuwe verkiezingen en haalt ze daarom bakzeil. "Het is alsof de kiezer recht in zijn gezicht wordt gespuugd. Iedereen ziet dat ze elkaar wantrouwen en dan zouden ze nu gewoon doorgaan alsof er niets is gebeurd. Er gaat niets veranderen in Nederland."
Lilian Marijnissen van de SP herinnert ons aan het toeslagenschandaal. "Hoe kunnen de veroorzakers van die problemen de oplossing zijn?"