Overspel en uit

Politiek
door Admin
zondag, 10 januari 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Overspel blijft spraakmakend, zeker als ook nog de politiek eraan te pas komt. En omdat de zaak van Mr. en Mrs. Robinson in dit genre toch wel een tikkeltje onalledaags is, doen Britse kranten erg hun best hier werkelijk alles over naar buiten te brengen. Eerst nog even een korte samenvatting. De zeer bijbelvaste Noordierse premier Peter Robinson is getrouwd met de bevallige Iris (59) die hem - afgaande op de vele officiële foto's - door dik en dun steunt. Wat niet wegneemt dat Iris een geheime relatie had met een tiener die 40 jaar jonger was.
In dit geval gingen bovendien liefde & zaken hand in hand. Voor de exploitatie van een café had ze Kirk (19), het joch, een bom duiten geleend, 50.000 pond om pecies te zijn. Iris had (als Kamerlid) verzuimd dit te melden aan officiële instanties en dat wordt haar nu zeer nagedragen.
Vraag is bovendien of de premier van deze geheimzinige transactie op de hoogte was. Zo ja, dan kan hij aftreden. Zo nee, dan is hij dus eigenlijk dubbel gepakt. 
Hoe Iris deze loverboy was tegengekomen?
2 jaar geleden overleed een huisvriend van het echtpaar-Robinson, en Iris had de zieke vriend toen plechtig beloofd dat ze goed zou zorgen voor zijn enige zoon, voor Kirk. Aan die belofte heeft ze zich dus voorbeeldig gehouden. Inmiddels is heel Noord-Ierland in rep en roer, en Iris is voor even het land ontvlucht. Volgens welingelichte bronnen zit ze nu bij te komen in Chamonix, het Franse wintersportoord, waar toevallig ook Elin Nordegren zit, beter bekend als mevrouw Tiger Woods.
Van de premier zelf is maar weinig meer over en er gaan steeds meer stemmen op dat hij het veld moet ruimen. Een toppoliticus die zo door zijn eigen vrouw wordt bedrogen is natuurlijk niets waard. Er is geen enkele reden om te denken dat iemand het geld van zijn onderdanen goed kan beheren, als hij zich zo makkelijk voor de gek laat houden.
Bron(nen): The Sunday Times