Paniek in het Witte Huis?

Politiek
door Admin
dinsdag, 10 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nu de Amerikaanse economie opnieuw hapert, zal de onrust in het Witte Huis ongetwijfeld toenemen. En wie weet leiden tot paniek. Welke plannen worden bedacht om de zaak weer vlot te trekken? Er wordt gespeculeerd op nieuwe Keynesiaanse medicijnen waarbij een hoofdrol zal zijn weggelegd voor de overheid. Te denken valt aan extra budget voor onderwijzers en mensen in de medische sector. En dat bovenop de extra uitgaven van 26 miljard dollar die zojuist de Senaat passeerden. Ook groene technologie en meer geld voor infrastructuur is denkbaar. Er worden al vergelijkingen gemaakt met de New Deal politiek uit de jaren '30 van de vorige eeuw, toen de overheid ook het voortouw nam om massa-werkloosheid te bestrijden.
Rechtse media in Washington verwachten dat er uit de West Wing vooral linkse plannen zullen komen, met andere woorden: meer overheid, minder markt. Ook leeft de vrees dat de belastingen voor rijke mensen omhoog gaan.
De Washington Examiner constateert dat de vele dollars die de president in extra banen heeft gestoken weggegooid geld is gebleken. En spreekt het failliet uit over de Obamanomics.