PVV wil toch niet naar Afghanistan (update)

Politiek
vrijdag, 31 december 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In de verkiezingstijd leek het er op dat de PVV tegen een nieuwe missie in Afghanistan was. Mis. De PVV heeft geen principieel bezwaar tegen een missie in Afghanistan. Dat zegt Wim Kortenoeven, buitenlandwoordvoerder van de partij, in het BNR-programma De Wereld volgens Hammelburg.
De tegenstand van zijn partij berust niet op een beginsel, maar ‘op de deplorabele staat waarin het defensieapparaat verkeert.' In kringen van de coalitie is met belangstelling op de uitspraken van Kortenoeven gereageerd, omdat de nieuwe opstelling van de PVV openingen biedt. Als het ministerie van Defensie garanties geeft dat het de missie aan kan, vallen immers de bezwaren van de PVV weg.
En daar ging weer een principe. Tot we niets meer over hebben, behalve de strijd tussen goed en kwaad, tussen christenen en joden aan de ene kant (de joods-christelijke traditie) en moslims aan de andere kant. Want dat is wel een principiële zaak voor Geert.
En toen was er - drie uur later - De Leider via Twitter. ""Genoeg is genoeg" zoals collega Kortenoeven terecht stelt. De PVV steunt geen enkele missie naar Afghanistan waar dit kabinet ook mee komt!
about 2 hours ago from Twitter for BlackBerry®
Bron(nen): BNR