'Robin Rutte' geeft aan de armen

Politiek
woensdag, 07 december 2011 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Nadat hij zijn hele leven heeft beweerd dat inkomensafhankelijke krentenbollen niet bestaan, laat premier Rutte zich van een andere kant zien. Robin Rutte en zijn Vrolijke Vrijbuiters laten de rijken meer betalen en geven korting na korting aan de armen, schrijft De Pers.
Rutte neemt maatregel na maatregel om de lagere inkomens tegemoet te komen. Dat dit onder druk gebeurt van het CDA, de PVV en de PVDA moet voor een ware liberaal een doorn in het oog zijn.
Zo is er consideratie met de laag opgeleide werknemer met een zwaar beroep. Die mag met 65 jaar met pensioen, terwijl de bankdirecteur moet doorwerken tot zijn 67ste. Het plan van de liberale staatssecretaris Weekers (Financiën) om BTW op voedsel langzaam van 6 naar 19% te verhogen is ingetrokken. En door de middeninkomens eerder in het 52% tarief te laten vallen, deelt hij het gedachtengoed van het delen van werk, inkomen en kennis. Bovendien gaan de vermogenden onder ons in 2013 meer betalen aan eigenbijdrage voor de AWBZ en zorg.
'Het roept de vraag op waar we zijn beland als het kabinet de rit tot 2014 uitzit. En of die inkomensafhankelijke krentenbollen een beetje zullen smaken', aldus De Pers.
Bron(nen): De Pers