Russische presentator schept op over raketten die 'binnen 9 minuten' Londen kunnen vernietigen

Politiek
zondag, 06 november 2022 om 12:53
anp 451215557
De omstreden Russische talkshowpresentator Vladimir Solovyov heeft op de Russische staatstelevisie opgeschept over Russische hypersonische raketten. “Iedereen wordt hysterisch vandaag omdat de raket in negen minuten tijd van Wit-Rusland naar Londen kan gaan”, zei Solovyov strijdvaardig.
De presentator, bekend om zijn grove uitspraken, besprak met zijn gasten de Russische Kinzhal-raketten die nucleaire kracht hebben. “De ‘Killjoy’-raket, ook bekend als Kinzhal, heeft een bereik van 2.000 kilometer. De raket kan een snelheid bereiken die 12 keer sneller is dan de snelheid van het geluid”, aldus de presentator. “Negen minuten en ‘Hallo Londen!’ Of nog beter: Hallo en tot ziens Londen!”
Een paar maand geleden noemde een Russisch parlementslid ook al het Verenigd Koninkrijk als doelwit. Het land zou 'in 3 minuten in een Marswoestijn' veranderen, als Rusland kernwapens zou inzetten, klonk het toen al dreigend.
Het Verenigd Koninkrijk is na de VS een van de grootste helpers van Oekraïne. “Het afgelopen jaar hebben we honderden raketten, vijf luchtverdedigingssystemen, 120 gepantserde voertuigen en meer dan 200.000 stuks niet-dodelijk militair materiaal geleverd”, liet de Britse regering eerder weten.
Bron(nen): HLN