'Schaarsgeklede vrouwen veroorzaken aardbevingen'

Politiek
door Admin
dinsdag, 20 april 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
In Iran vinden veel aardbevingen plaats. Vooral in de buurt van de hoofdstad Teheran. Volgens seismologe lopen er breuklijnen en zou een volle stad daar niet moeten zijn. Maar volgens de Iraanse geestelijke Kazem Sedigh ligt de gevoeligheid voor aardbevingen niet aan de aardkost, maar ligt het aan schaarsgeklede vrouwen die het niet al te nauw nemen met de huwelijkstrouw veroorzaken aardbevingen. De Hojatoleslam (en dat is behoorlijk hoog): "Veel vrouwen die zich niet zedig kleden (...) brengen jonge mannen het hoofd op hol, zij corrumperen hun kuisheid en verspreiden overspeligheid in de maatschappij, wat (derhalve) het aantal aardbevingen doet toenemen", zegt Sedighi nu.
De islamvoorschriften verplichten vrouwen in de islamitische republiek omzich van kop tot teen te verhullen, maar vele jongere vrouwen negeren de regels en dragen modieuze jassen en hoofddoeken die hun haar deels laten zien is.
"Wat kunnen we doen om te voorkomen dat we onder het puin bedolven raken?" vraagt Sedighi zich af. "Er is geen andere oplossing dan onze toevlucht te zoeken in ons geloof en ons leven aan te passen aan de islamitische morele codes."
Bron(nen): Express (Belgie)