Seksschandalen bij de CIA

Politiek
vrijdag, 20 maart 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Andrew Warren was een gewaardeerde CIA-agent, totdat twee Algerijnse vrouwen hem ervan beschuldigden hen te hebben gedrogeerd en verkracht. Hij maakte daarvan ook filmpjes. Bij het onderzoek naar de activiteiten van Warren kwam aan het licht dat seks een belangrijk wapen was in zijn spionage-arsenaal. Het was zijn gewoonte informanten mee te nemen naar stripclubs en bordelen. En zelf ging hij graag mee.
Leon Panetta, de nieuwe directeur van de CIA, heeft Warren voorgedragen voor ontslag, maar het Amerikaanse Congres begint onrustig te worden. Dit is namelijk al het derde seks-schandaal rond de CIA dit jaar. En het is pas maart.
De tweede zaak (uit januari) betrof de voormalige nummer drie van de CIA Kyle "Dusty" Foggo, die de dienst gedwongen had een baan te geven aan zijn minnares.
De derde (uit februari) ging om een veteraan die credit cards, bedoeld voor geheime agenten, gebruikte voor het onderhouden van zijn minnares.
De CIA zegt dat het allemaal reuze meevalt, maar dat is maar de vraag. Want hoeveel schandalen bij de CIA zijn wel niet geheim?Zoals ook geheim is hoeveel mensen bij de CIA werken(vermoedelijk 20.000).
"Het is lastig uit te vinden wat er gaande is in een organisatie die bestaat uit beroepsoplichters," zegt een insider in The Washington Post.