Sywert blijft oplichten

Politiek
dinsdag, 12 oktober 2021 om 6:32
schermafbeelding 2021 10 12 om 063206
De Hulptroepen Alliantie van Sywert van Lienden en Bernd Damme heeft de afgelopen maanden toezeggingen over financiële transparantie en verantwoording van de eigen site gewist. Er stonden mooie woorden over openheid, maar zelfs de woorden zijn nu weg. De stichting schermde met een onafhankelijke audit, maar de daarbij genoemde accountants zeggen van niets te weten. Dat onthult De Volkskrant.
Tot eind mei van dit jaar kon iedereen die de site bezocht van de charitatieve Hulptroepen Alliantie daar nog lezen dat er ‘een audit van een onafhankelijke accountant in het kader van transparantie’ zou komen. Zonder er ruchtbaarheid aan te geven is die toezegging geschrapt.
De charitatieve stichting heeft op meer plekken verwijzingen naar het afleggen van financiële verantwoording verwijderd, blijkt uit een inventarisatie. Zo stond er eerder nog in een verklaring op de site: ‘De missie van onze stichting zullen we voortzetten en dat zal zoals we zijn begonnen op een non-profitbasis geschieden.’ En: ‘Met financiële verantwoording.’ Nu staat er alleen nog: ‘De missie van ons initiatief zullen we voortzetten.’
Bron(nen): Volkskrant