Omroep Max zendt bijna ongemerkt exclusief interview met prinses Beatrix uit

Beroemd
door anp
dinsdag, 12 oktober 2021 om 8:08
anp 438947887
De WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje tegen Gibraltar heeft maandagavond veel meer kijkers getrokken dan het exclusieve gesprek dat Omroep MAX-baas Jan Slagter met prinses Beatrix had. De uitzendingen stonden tegenover elkaar geprogrammeerd.
De wedstrijd in De Kuip was met 2,2 miljoen kijkers de best bekeken uitzending van de avond. Het gesprek met Beatrix behaalde met 364.000 kijkers niet eens een plekje in de top 25 van best bekeken programma's, blijkt uit de cijfers van de Stichting Kijkonderzoek.
Het gesprek met Beatrix was van tevoren niet heel groots aangekondigd. MAX-baas Jan Slagter meldde maandag op NPO Radio 1 dat de RVD van tevoren niet te veel reuring aan het gesprek wilde geven.
De uitzending op NPO 1 had als doel donateurs te werven voor het jubilerende Prinses Beatrix Spierfonds. De Omroep MAX-baas praatte met de prinses over haar inzet voor het spierfonds en ook was er nooit eerder vertoond beeldmateriaal van prinses Beatrix te zien. Zo blikte ze terug op het begin van haar periode bij het fonds toen de polio-epidemie uitbrak. "Het was vreselijk", herinnerde Beatrix zich, die op 18-jarige leeftijd beschermvrouwe werd. Een van de eerste dingen die ze toen heeft gedaan is aandacht vragen voor wetenschappelijk onderzoek.