The Ego Has Landed

Politiek
door Admin
zaterdag, 03 oktober 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Het echtpaar-Obama krijgt het flink voor z'n kiezen nu Chicago de Olympische Spelen aan zijn neus voorbij zag gaan, meneer Obama in het bijzonder.
Amerikaanse media namen honend kennis van het feit dat de president en zijn vrouw blijkbaar niet bij machte waren met al hun gelobby om Rio de Janeiro de pas af te snijden. Meest pijnlijk was wel dat Michelle met een superdelegatie naar Kopenhagen afreisde om het gewenste gewicht in de schaal te leggen en dat Chicago al uit vrij snel uit de tombola vloog. Van macht en invloed was hier blijkbaar helemaal geen sprake.
Republikeinen zijn er nu als de kippen bij om aan het geheel een politieke wending te geven. De president zou menen dat alles wat hij aanraakt, een succes wordt en stelt geen prioriteiten. "He believes that he's got this Midas touch, that if he touches it, everything will go fine." Ach, het is maar politieke retoriek, maar misschien is hier wel iets van waar.
Wat we zien, is de keerzijde van de immense populariteit van de grote leider van de westerse wereld. Dan krijg je vroeg of laat ook de schuld van dingen die redelijkerwijs niemand je kwalijk kan nemen, maar die je blijkbaar ook had moeten kunnen fiksen.