Tony Blair kocht zijn negende huis

Politiek
door Admin
zaterdag, 28 augustus 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Veel te vaak wordt er een somber beeld geschetst van de jaren (1997 - 2010) dat Labour het voor het zeggen heeft gehad in Groot-Brittannië. De suggestie is meer dan eens gewekt dat het land er alsmaar beroerder kwam voor te staan en dat menigeen aan kapitaal en bezittingen moest inleveren. Ja, sommigen misschien, maar anderen beslist niet. Neem nou Tony Blair, een bekend politicus uit die jaren.
Vandaag maakt The Daily Telegraph bekend dat hij zijn negende huis heeft gekocht. Voor 1 miljoen pond kocht hij iets voor zijn dochter Kathryn (22), een maisonnette in west-Londen; noem het een kadootje voor de dochter die het ouderlijk huis verlaat.
Als spreker heeft Blair de afgelopen jaren tientallen miljoenen verdiend en dat geld is vooral terecht gekomen in mooie huizen in Londen en mooie buitenverblijven. Naar het schijnt is Cherie, zijn charmante echtgenote, de drijvende kracht achter deze investeringen. Het afgelopen jaar studeerde Kathryn in Straatsburg waar ze een soort van Europese stage deed. Ze woonde er in een flat die haar ouders voor haar hadden gekocht.