Trump en kinderen aangeklaagd wegens grootschalige fraude

Politiek
woensdag, 21 september 2022 om 18:18
fdmo i4x0aeok68
Als eindpunt van een jarenlang onderzoek en een reeks juridische schermutselingen, beschuldigde de procureur-generaal van de staat New York, Letitia James, de voormalige president van het systematisch opzettelijk verkeerd inschatten van de waarde van zijn eigendommen. Daarmee kreeg hij leningen los en ontweek hij belasting.
Volgens de procureur-generaal, Letitia James, heeft de familie Trump bewust een verkeerde voorstelling van zaken gegeven in de jaarrekeningen van het bedrijf. Het gaat om de jaren 2011 tot 2021, waarin de waarde van het vastgoed in zo'n tweehonderd gevallen werden overdreven.
Daardoor zouden de Trumps hogere leningen hebben kunnen afsluiten en mogelijk ten onrechte belastingvoordelen hebben gekregen. Ook drie kinderen van de voormalig president, onder wie Ivanka Trump, worden van betrokkenheid verdacht. Ivanka Trump was politiek adviseur van haar vader in de jaren dat hij president was.
De eis van de aanklager is dat Trump en zijn drie volwassen kinderen - Don jr, Eric en Ivanka, voor vijf jaar wordt verboden zaken te doen in New York. Daarnaast zou hij 250 miljoen dollar boete moeten betalen