Trump is een 'bag full of shit'

Politiek
donderdag, 18 juni 2020 om 6:46
hh 406768396
Toen president Trump aan de onderhandelingstafel zat met dictator Kim Jung Un om de deal van de eeuw te maken, schoof zijn minister van Buitenlandse Zaken Pompeo een briefje naar de Nationale veiligheidsadviseur John Bolton. "Trump is een bag full of shit," stond daarop.
Uit het boek dat John Bolton uitbrengt over zijn tijd bij Trump komt het beeld naar voren van een president die zo goed als niets weet (bijvoorbeeld dat Finland een land is) en alles doet om er zelf beter van te worden. Zo probeerde hij een handelsverdrag met China te sluiten waar zijn kiezers het meeste voordeel van zouden hebben. Goed voor zijn herverkiezing.
"Als dit waar is, is het niet alleen moreel verwerpelijk, maar Donald Trump schendt daarmee ook de eed die hij heeft gezworen om de Amerikaanse bevolking te dienen en de Amerikaanse belangen te verdedigen", zegt tegenstander Joe Biden daarover.
De president wordt omschreven als grillig, kinderlijk en een dwaas. Bolton schrijft dat de president "overal samenzweringen zag" en gemakkelijk gemanipuleerd kon worden door assistenten van het Witte Huis en buitenlandse leiders. Veel topmedewerkers zijn, volgens Bolton, voortdurend bezorgd. Allemaal overwogen ze op een bepaald om ontslag te nemen, ook de stafchef John F. Kelly, die zich liet ontvallen: “Wat als we een echt crisis krijgen, zoals bij 9/11? Wie zal het land dan leiden? Deze man ziet achter elke steen een samenzwering, is verbazingwekkend slecht ingelicht en weet niet eens hoe hij het Witte Huis moet leiden, laat staan een gigantische overheid als die van de Verenigde Staten.”
hh 406768396 584x454
Former U.S. national security advisor John Bolton smiles during a pause in his lecture at Duke University in Durham, North Carolina, U.S. February 17, 2020. REUTERS/Jonathan Drake