Vader Obama was agressieve dronkelap

Politiek
door Admin
zondag, 15 november 2009 om 00:00
welingelichtekringen header 1
The Sunday Telegraph zocht in de Chinese stad Shenzhen de halfbroer van Barack Obama op, Mark (hier op de foto), woont in China woont en treedt nu ter ere van het staatsbezoek van zijn beroemde broer naar buiten.
Vorige week publiceerde hij een autobiografisch boekje, A Tale of Love In The East, waarin hij vertelt over zijn ouderlijk huis. Hij beschrijft zijn vader als een heavy drinker die zijn vrouw en kind mishandelde. De moeder probeerde soms weg te vluchten en schreeuwde het uit.
Volgens The Sunday Telegraph biedt het boekje nieuwe inzichten omtrent de familie van de president. Obama sr. trouwde vier keer en had acht kinderen. Deze Mark (nu 43 jaar oud) is geboren in Kenia en zoon van vrouw nummer 3, Ruth Nidesand, een Amerikaans-joodse vrouw met ouders die uit Letland afkomstig waren.
Mark's ouders hadden elkaar in Boston ontmoet, vlak nadat senior zijn tweede vrouw had verlaten, de moeder van Barack. Barack heeft zijn vader - nadat deze hem op 2-jarige leeftijd verliet - nog slechts een keer gezien, in 1971. Elf jaar later reed hij zich dood, dronken.
Barack's beeld van zijn vader was derhalve grotendeels opgebouwd van andermans herinneringen. Halfbroer Mark heeft acht jaar met zijn vader geleefd en geeft een veel completer beeld - en ook een stuk rauwer.
Of president Obama blij is met zijn schrijvende halfbroer is niet duidelijk - het is natuurlijk denkbaar dat de man die zijn imago zozeer bewaakt, niet zit te wachten op dit soort aberraties. Anderzijds: uniek is dit verhaal niet. Het steekt zelfs een beetje flets af bij de zuipende en rondzwervende vader van de voormalige president Bill Clinton; in dat perspectief gezien, komt Obama uit een keurige familie.